Ангел Стойков Ангелски

Адрес: България, гр. Севлиево, ул. ”Д-р Стойчо Христов” № 8
Телефон: +359 888 590 435;
E-mail: aangelski@gmail.com

Роден на 03.05.1959 г. в гр.Троян (Зодия Телец). Завършва гимназия в Троян, а след това музикално образование в София със специалност “Цугтромбон” при проф. Георги Тодоров. Образование висше, специалност „Музикална педагогика”, учи дирижиране при проф. Иван Бакалов и оркестрация при проф. Димитър Сагаев и Жул Леви. Специализира “Дирижиране на духов оркестър” в Държавна музикална академия “Панчо Владигеров” София при проф. Николай Тонев. Притежава сертификат от Висшето училище по мениджмънт към Нов Български университет и Open University – Лондон за завършен курс “Ефективен мениджър” - Магистър по "Хореографска режисура на съвременен танцов театър и арт мениджмънт".
През 1981 г. започва работа като диригент-основател на младежки духов оркестър и диригент на оперетен състав при читалище “Наука” гр.Троян.
През 1984 г. създава младежки духов оркестър, а от 1985 г. е и диригент на професионалния градски духов оркестър в гр. Севлиево.
От 1992 до 1994 г. е член на постояната комисия по образование, култура и вероизповедание към Общински съвет Севлиево.
Подготвя учредяването на Фондация “Изкуство и култура - Севлиево” през 1994 г., на която става изпълнителен директор, а от 2001 г. - председател.
Избиран за съпредседател и председател на сдружение “Духови оркестри” към СБМТД, а от 1999 г. е заместник председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
През 1996 г. Участва в Европейски конгрес в гр. Тросинген – Германия на тема “Проблеми при обучението на оркестранти за духовите оркестри“ под ръководството на проф. Ханс Волтер Берг. Публикуван реферат в специализираното издание на Академията.
Участва в организацията и провеждането на международна конференция  на тема “Защита на изпълнителските права в България” с участието на представители от Германия, Франция, Словакия, Румъния и Гърция.
Организатор и ръководител на Международен фестивала на духовите оркестри в гр. Севлиево.
Работил е с много оркестри и има много участия в Международни фестивали и конкурси.
За своята дейност е награждаван многократно, включително и със „Сребърна” и “Златна” лири от Съюза на българските музикални и танцови дейци.
През 2010 година Министерството на културата го удостоява с Грамота за принос в развитието на българската култура.
Диригент
Ангел Ангелски
Грамота
Реклама
Ако искате да
популяризирате
дейността си,
пуснете си
РЕКЛАМА
при нас!
Адрес: Фондация „Изкуство и Култура - Севлиево”
5400 Севлиево
GSM 0888 590 435
e-mail: aangelski@gmail.com

Дизайн: Аvramov